Deel jouw favo wilde zalm recept en maak kans op het kookboek 'Visbijbel'

Ik heb mijn favo wilde zalm recept gedeeld en maak kans op het kookboek 'Visbijbel'!

Ben je gek op wilde zalm? Dan hebben wij samen met Alaska Seafood een hele leuke winactie voor jou! Wanneer je namelijk jouw favoriete recept met wilde zalm uit Alaska met ons deelt, maak je kans op een exemplaar van het kookboek 'Visbijbel - Werken met Vis' van Bart van Olphen!

De titel is niet voor niets 'Visbijbel', dit kookboek staat namelijk vol met mooie beelden en duidelijke instructies over duurzame vis. Stap voor stap leer je alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelsoorten schoon te maken en te bereiden. Dit kookboek geeft je tips die het maken van een duurzame keuzen gemakkelijk maken.

Winnen?
Meedoen is simpel!
1. Klik op de gele 'doe mee' knop
2. Deel jouw favoriete recept met wilde zalm met ons door te reageren op dit Facebookbericht. Plaats daar een omschrijving van het recept + foto van het resultaat en je maakt automatisch kans op een van de drie exemplaren van het kookboek!

Waarom wilde zalm uit Alaska?
Wij roepen je op om een recept met wilde zalm te delen, maar waarom wilde zalm uit Alaska?

Deze wild gevangen vis heeft een andere textuur en smaak dan gekweekte vis. De vis is afkomstig uit de koele en heldere wateren van Alaska en wordt tot ’s werelds beste vis gerekend. Alaska is meer dan 50 jaar wereldleider in de duurzame visserij. Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om te kunnen garanderen dat bepaalde vissoorten niet overbevist worden en dat de lokale visserij 100% duurzaam is.

De vis uit Alaska is bijzonder voedzaam en een uitstekende bron van proteïnen. Hoewel de vis arm is aan verzadigde vetten, is het rijk aan vitaminen, mineralen en Omega-3. Heel gezond en duurzaam dus!
www.alaskaseafood.org

 

Verslag

Dankjulliewel voor het inzenden van jullie wilde zalm recepten!
Onze Facebookpagina staat nu dankzij jullie vol met heerlijk inspirerende recepten en een aantal mooie foto's. Leuk!


De gelukkige winnaars die binnenkort het kookboek 'Visbijbel' van Bart van Olphen ontvangen zijn:

Klik op het recept om de inzending te bekijken en klik op de naam om naar het koksprofiel te gaan!

Dank voor het insturen van jullie foto's en lekkere recepten en gefeliciteerd met het kookboek :)

Hebben jullie al recepten van elkaar geprobeerd te maken? Wij zijn benieuwd naar jullie favoriet!

Kijk voor meer ookinspiratie met wilde zalm uit Alaska op http://www.alaskaseafood.org/

 

bootje kleinBeringSeaCod20121039Alaska Seafood 119cover visbijbel def
Deel dit Food Event

Berichten

  • DSC 5343

    Het was leuk om met de wilde zalm te werken. Vooral mijn vispakketje met spek en eigen gemaakte harissa en ingemaakte citroen, krieltjes met wortel en prei, werden met enthousiasme ontvangen.

    Maison Marian op
  • Bribie Island  Wil

    Op donderdag 26 juni 2014 klaar gemaakt.

    "Gegrilde wilde zalm met tamarinde ketjapsaus".

    Wilde zalm, marineren met zonnebloemolie, verse maggieblad, zeezout en peper.
    Grillen in 15 minuten kort.

    Tamarinde saus, zonnebloemolie, knoflook, uien, sjalotje, trassie, sereh, laos, tomaten, ketjap, zeezout, peper, peterselie, selderij, maggieblad en gebakken uitjes.

    Geserveerd met gesmoorde spitskool en prei:
    zonnebloemolie,knoflook, sjalotjes, uien, knoflook, spitskool, prei, zeezout en peper naar smaak. Topping met selderij, peterselie en bieslook.

    Komkommer in zuur (lemon), zeezout, rietsuiker en basilicum.

    Rijst.

    Eet smakelijk!!!!

    Iemand heeft mij bedankt voor mijn Gegrilde wilde zalm met tamarinde ketjapsaus en heeft het volgende bericht achtergelaten: "Hallo Wilhelmina,
    Ik heb heerlijk gegeten vanavond. Dankjewel!
    Vooral de saus bij de zalm vond ik ontzettend lekker.
    Tot de volgende keer, Céline"

    Wilhelmina's Dapoer op
  • Cosette

    Mijn favo recept met zalm is zalm in de pan gebakken met maple syrup overgoten. We hebben dit voor het eerst gegeten in Canada, en inmiddels al vaak thuis na gemaakt. Het blijft heerlijk.

    Cosette is Cookin' op
  • IMG-20170529-WA0040

    Pastei van wilde zalm
    3 stukken wilde zalmfilet, 1 pt wortelen, 1 pt dopwerten, 3 augurken gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 2 tomaten, 1 eetlepel kappers(met vocht), 2 takjes selderij, 150gr roomboter, peper naar smaak, zout of aromat naar maak, 2 verse bladerdeeg rollen, 1 ei olie om mee te wokken

    Zalm met boter in een koekenpan aan weerzijden bakken, afkoelen en in stukjes snijden. Blikjes groenten laten uitlekken, en wortelen klein snijden. Wok met wat olie verhitten. Gesnipperde ui, fruiten, daarna tomaatblokjes, augurken, en kappers toevoegen. 5 min. op lage temp. laten bakken daarna zalm, selderij peper en zout of aromat toevoegen, kort wokken hittebron uit doen .
    Oven voorverwarmen. Rechthoekige ovenschaal met boter insmeren. 1 vel verse bladerdeeg inleggen op de bodem gaatjes inprikken. De zalmvulling in de met bladerdeeg beklede schaal storten bekleden met 2e vel verse bladerdeeg goed aandrukken ei loskloppen en bladerdeeg mee inmeren daarna in de voorverwarmde oven op 180° in # 40 min. gaar bakken. Al pastei uit de oven komt nog warm met wat roomboter insmeren.
    Tip: oven in de gaten houden


    Zelfstandig kokkie op
  • image

    Geen fb hier. Maar wel een favoriet wilde zalm recept. Ik maak het op dagen dat ik laat uit werk kom, gezond wil eten en geen zin heb in boodschappen en nog minder puf voor koken. Wat ik altijd in huis heb zijn biologische aardappelen, bosui, biologische zuurkool en wilde zalm in huis. Men neme een stoombloem. Leg onderin de gewassen aardappelen in de schil gesneden in stukjes, strooi daar wat zout en peper overheen. Neem 2 of 3 grofgesneden bosuien (groen en wit) en leg dat erbovenop. Daaroverheen de inhoud van 1 uitgelekt pakje zuurkool. Deksel erop. 20 min laten stomen. Laatste 5 minuten de zalm uit de diepvries nog in t plastic in de pan bovenop de zuurkool mee laten stomen. Daarna verdelen over twee borden met nog wat extra peper over de zalm.

    Tante Nel (kookt) op
  • Dorry de-Hertog 18

    Wilde gerookte zalm salade met rivierkreeftjes voor 2 personen Eigen recept : Botersla 1/2 krop, handje rucolla, 50 tot 75 gr gerookte zalm in snippers, 50 tot 75 gr. rivierkreeftjes, 10 haricots verts in drieën gesneden, 25 tot 50 gr. vers gedopte erwten, kleine eetlepel kappertjes, 3 & 4 zeer dunne plakjes katespek (krokant gebakken en in stukjes)olijfolieolie, zeezout of himalayazout, zwarte peper vers gemalen, ciprianisaus. Kook eerst de bonen en de erwten beetgaar en laat wat afkoelen. ----Ciprianisaus: 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel slagroom, 2 tot 4 druppels Worchestersaus, paar druppels tabasco, snufje suiker, mespuntje zachte/Franse mosterd, roer door elkaar. -----Leg op 2 grote platte borden een bergje botersla, erover sprenkelen olijfolie en peper en zout toevoegen; daarop de rucolla verdelen en de kappertjes. Zalmsnippers erover verdelen samen met de rivierkreeftjes; ciprianisaus met een lepeltje erover verdelen (naar smaak). Verdeel als laatste de lauwwarme bonen, de erwten erover en de krokant gebakken spekstukjes en doe er weer wat zout en peper naar smaak over. mmm zooo lekker. Je kan de groenten ook weglaten als je dat wilt en je kan ook avocado toevoegen, erbij of in plaats van de groenten.

    Dorianne op
  • Mugshot

    Gebakken zalmsalade

    Kijk voor meer recepten en foto's op mijn site www.kokenmoetleukzijn.nl

    Een vrije bewerking van een zalmslaatje, alles lekker vers en een mix van koude salade met warme zalm, heel snel, makkelijk en gezond.

    Ingrediënten (2 personen)

    2 zalm moten, bij voorkeur vers maar diepvries werkt ook prima (tip vers halen en zelf invriezen)
    Krop Hollandse sla
    2 tomaten
    2 lenteuitjes
    2 gegrilde paprika’s ( uit pot)
    2 grote augurken
    Mayonaise
    Yoghurt
    Ketchup
    Medium sherry en cognac of vieux
    Cayennepeper
    Paprikapoeder, bij voorkeur gerookt
    Peper en zout
    Turks brood, stokbrood of zo

    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Haal de blaadjes van de krop sla los en was ze grondig in ruim water en droog ze in een slacentrifuge. De helft kan je bewaren voor de volgende dag, ik doe dat in een klein vuilniszakje en die niet dicht knopen.

    Snij de tomaten in halve plakken, snipper de lente ui, snij de augurk in plakjes en snij de paprika in repen. Leg dit alles op 2 grote borden, maak het een beetje leuk op.

    Nu de zalm, even droog deppen met wat keukenrol, kruiden met wat zeezout en vers gemalen peper en bakken in een koekenpan in wat olie met een klontje boter.
    Dit geeft een mooie bruine kleur en luxe smaak, probeer het maar een keer.

    Doe tegelijkertijd je brood even in de oven om knapperig te maken.
    Zalm kun je tijdens het bakken gaar zien worden, als het vlees to de helft licht wordt, de zalm omdraaien en hooguit nog 2 minuten bakken.

    In de tussentijd maak je de cocktailsaus, daarvoor meng je een eetlepel mayonaise met een eetlepel yoghurt, een theelepel ketchup, een drupje sherry en vieux.
    Op smaak brengen met peper, paprikapoeder en cayennepeper om een iets dunnere saus te krijgen dan je gewend bent.

    Neem nu de zalm uit de pan en laat in stukken op de salade vallen, doe hier sierlijk een paar lepels van de cocktailsaus over en serveer met je warme brood uit de oven, genieten maar.

    Koken moet leuk zijn op
  • Mugshot

    Pasta met courgette en zalm.

    Kijk voor meer recepten en foto's op mijn site www.kokenmoetleukzijn.nl

    Lekkere snelle pasta, iets luxere versie van een studentenpasta recept dat ik vroeger maakte, nog steeds goedkoop, gezond en klaar in 15 minuten.

    Ingrediënten voor 2 personen

    200 gram pasta, tagliatelle, linguini, spaghetti
    250 gram zalm (die diepvries pakjes wilde zalm zijn top)
    Olijfolie
    1 ui
    1 courgette
    1 teen knoflook
    Glas droge witte wijn (of kookvocht van pasta)
    Crème fraiche (huismerk)
    Peper, zout en gedroogde oregano

    Extra kan je wat sla doen, bijv. zakje veldsla

    Zet een pan op met gezouten water voor de pasta, snipper de ui en knoflook en snij de courgette in halve plakjes, als je verse zalm gebruikt is het slim om die even als eerste aan te bakken in een ruime koekenpan met olijfolie en wat peper en zout, daarna even apart houden. (snij even de zalm in een paar stukjes)

    Doe de pasta in het kokende water in kook dit gaar in de op de verpakking aangegeven tijd.
    Dan bak je in dezelfde pan en olie de courgette, ui en knoflook aan met wat peper en zout en een flinke snuf oregano, doe dan de zalm er bij terug (zal in stukken uit mekaar vallen, is niet erg)en blus af met de wijn en doe dan de crème fraiche erbij.

    Laat dit op laag vuur lekker pruttelen, afproeven en evt. wat aanlengen met kookvocht van de pasta om wat volume te geven aan de saus.
    Giet nu de pasta af en doe dit bij de saus, daar ook het vuur onder uitzetten en even 1 minuut de saus in de pasta laten trekken en dan lekker opscheppen.

    De sla kan je er lekker bij eten, simpele dressing van azijn, honing, mosterd, peper en zout met wat olie erop, gewoon sla in kom en de dressing a la minute erover doen en even door scheppen.

    Koken moet leuk zijn op
  • Mugshot

    Pasta met zalm en cherry tomaatjes

    Kijk voor meer recepten en foto's op mijn site www.kokenmoetleukzijn.nl
    Dit gerecht is lekker, goedkoop, snel (klaar in de tijd dat het water en pasta kookt) en licht dus iedereen kan het een keer proberen.

    De zalm scoor ik vaak bij de groothandel of visboer en koop dan een hele zijde zalm die ik in 10 porties snij. (laatste keer 10 porties voor net geen € 15)

    Zo eet je kleinere porties, hou je kosten per portie laag en naast dat vis snel klaar is, kan je de andere porties in de vriezer bewaren.

    Ingrediënten (2 personen)

    2 zalm filets (vers of diepvries)
    1 klein uitje
    1 teen knoflook
    1 bakje cherry tomaatjes
    1 scheut droge witte wijn (of kookvocht van de pasta)
    Visbouillonblokje of visfondpoeder (kijk op vakantie bij de supermarkt)
    200 gram pasta naar keuze
    Peper, zout en oregano (gedroogd)
    Olijfolie

    Bereiding

    Zet een pan op met ruim gezouten water voor de pasta en snipper de ui en knoflook.
    Bak de ui en knoflook aan in een hapjes- of koekenpan in wat olijfolie (evt. samen met een klontje roomboter, is erg lekker) en snij intussen de zalm in blokjes (niet te klein).

    Bak dan de zalm rustig mee en doe ook de pasta in het inmiddels kokende water.
    Kruid de zalm met zout en peper en wat gedroogde oregano (mag ook verse tijm zijn).

    Pak ook de cherry tomaatjes, snij de grotere tomaatjes even doormidden en doe die bij de zalm,ui en knoflook en bak dit mee.
    Blus nu de zalm en tomaatjes af met een glas witte wijn en laat even de alcohol verdampen.

    Doe er een paar eetlepels kookvocht van de pasta bij en en een half visbouillonblokje of wat visfond poeder bij en proef de saus even.
    Het moet een frisse vis jus zijn, geen dikke saus en genoeg om straks lekker aan de pasta te hangen.

    Als je denkt dat het niet genoeg is dan er wat extra kookvocht van de pasta bij.
    Giet nu de pasta af en doe die bij de saus en zet het vuur uit, schep goed om en wacht een minuut.Zo kan de jus lekker in de pasta trekken, schep daarna lekker een bordje op.

    De meeste mensen doen geen kaas op pasta met vis, maar dat mag je zelf beslissen.
    Verder kan je het uiteraard uitbreiden met olijven of peterselie in de saus en de wijn vervangen door medium sherry, limoensap of crème fraiche.

    Doe waar je zin in hebt en maak er jouw feestje van, want het kost niet veel tijd of geld zie je.

    Koken moet leuk zijn op
  • Keukentje in de Berkelpoort

    Mijn Zalm-Lievelingsrecept moet beslist de 'Dubbel-gebakken Zalmsoufflés' zijn van GoodFood. Dat is een goed en praktisch recept en echt smullen hoor.
    Bestel ze maar gauw!
    Smakelijke Groet,

    Keukentje in de Berkelpoort op
  • DSC 5343

    Mijn recepten zouden een viscurry van deze wilde zalm zijn met sjalotjes en citroengras. Geserveerd met rijst. Of op de barbecue geroosterde wilde zalm met zelf gemaakte harissa en ingemaakte citroen, koriander en honing in rauwe ham met gepofte aardappels.
    Ga ze allebei maken. Ben benieuwd wat men het lekkerste vind.

    Maison Marian op
  • Carlijn Aalbers

    Gebakken zalm met zwart sesamzaad op een nestje van prei en in een crème van prei.

    Carolientje op
  • IMG 2558

    halve avocado, zachtgekookt eitje, beetje mayo in het gat vd avocado en aftoppen met heerlijke gerookte zalm ! peper en zout, beetje dille en klaar ben je!

    Tante Emmie op
  • 20160401 123033

    Wilde zalm -gegrilde -met tagliatelle -spinazie -goecette met crème van mascarpone -parmezaanse kaas .

    Mamma Lina. op
  • 20131224 215730

    Wilde zalm met een rucola pesto topping, kruidige tomaten en gebakken aardappels wordt het denk ik.

    Rexie op
Deel jouw favo wilde zalm recept en maak kans op het kookboek 'Visbijbel'

Over het Food Event

Wanneer Datum - Inschrijven tot
Deelnemers Datum 31 (minimaal 1 / maximaal 75000)
Locatie Locatie Nederland

Organisator

Thuisafgehaald.nl

Dit Food Event wordt door Thuisafgehaald georganiseerd.

Sponsors

Like Thuisafgehaald

12164Koks

35807Afhalers

92227Gerechten

203366Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde