Voel je oersterk met voedsel uit de natuur: kook jij mee?

Ik kook oersterke maaltijden!

Na het suikervrije experiment van Ekoplaza is er van 13 t/m 26 april een nieuw landelijk Food Event: Koken met oerproducten.

Thuisafgehaald en Ekoplaza staat deze periode in het teken van koken volgens de oermens. Richard de Leth is grondlegger van Oersterk en heeft allemaal informatie over het koken met voedsel uit de natuur.
Samen met Ekoplaza en Thuisafgehaald deelt hij deze nuttige tips met jou!

Ekoplaza is de grootste biologische supermarkt en voorziet je in dagelijkse producten met eerlijke afkomst. Zij hebben de komende periode tal van oerproducten die je met korting in de winkel kunt verkrijgen. Die vind je vanaf 13 april hier!

Waarom voedsel uit de natuur?
Richard de Leth: “Ons uiterlijk is veranderd, maar onze spijsvertering werkt nog op dezelfde manier als in de oertijd. De oermens at bladeren, kruiden, wortels, knollen, bollen, insecten, wild, gevogelte, eieren, schaaldieren, vissen, noten, zaden en vruchten.
De laatste jaren verandert ons eetpatroon zo snel, dat ons lichaam het niet meer kan bijbenen. Kant-en-klaar maaltijden en fastfood zijn doodgewoon, maar ons lijf rekent nog steeds op voeding zoals onze voorvaders jaagden en verzamelden.”

Klik hier voor het boekje met oerrecepten van Richard!

Richards zeven gouden voedingsrichtlijnen
1. Eet zoals de natuur het heeft bedoeld
2. Beperk het gebruik van suiker en bewerkte koolhydraten
3. Varieer
4. Drink voldoende water
5. Eet voldoende eiwitten en vetten
6. Gebruik kruiden en specerijen
7. Geniet

Doe mee en win!
De 3 koks die in de top van de Lekkerste Oermaaltijden lijst staan, winnen een van de drie cadeaubonnen van Ekoplaza!

1e prijs: € 100
2e prijs: € 50
3e prijs: € 20

 Zo doe je mee:
♦  Deel tussen 13 en 26 april zoveel mogelijk oermaaltijden via Thuisafgehaald. De voorwaarde is dus dat de maaltijd bestaat uit natuurproducten! 
--> LET OP: zorg dat je bij het aanmaken van je maaltijd bij gerecht 'oermaaltijd' hebt aangeklikt. Alleen dan doe je officieel mee!

♦ Geef je op voor deze challenge via de gele ‘doe mee’ knop hieronder.

♦ Ontvang zoveel mogelijk bedankjes.

Veel plezier!

Groetjes,

Anne van Thuisafgehaald

Verslag

Lieve thuiskoks, 

Geweldig dat jullie de afgelopen tijd hebben meegedaan met de Ekoplaza challenge: koken met oerproducten! We hopen dat jullie met plezier hebben gekookt voor je buurtgenoten!
We zijn heel benieuwd aan wat voor Food Event jij graag nog meer mee zou doen, denk aan: koken met een specifiek product, voor speciale dieetwensen, een bijzonder thema etc. 
Stuur je ideeën naar anne@thuisafgehaald.nl en wie weet vind je binnenkort weer een Food Event op Thuisafgehaald waar je aan mee kunt doen!

Groetjes, 
Anne

Albina Ede OermaaltijdenGegrildeGroenten 6079oer event
Deel dit Food Event

Berichten

 • DSC 0357

  Uiteraard doe ik mee!. Ik kook en eet al ruim anderhalf jaar OER! (PALEO) Ik hoef de meeste van mijn recepten dan ook niet aan te passen!. En EKO PLAZA is mijn favoriete winkel! Zelf eet ik al anderhalf jaar PALEO! (koolhydraatarm) Echt voedsel dat vult en waar je wat aan hebt. Ik gebruik nooit pakjes en zakjes en kook voornamelijk biologisch en van het seizoen. Ik voel me fitter, geen last van bloedsuikerspiegel schommelingen! (voldaan na het eten en dan weer een dip en snel honger!)
  Heb met het eten van oervoedsel minder last tot geen honger! Dus veel minder tot geen trek in tussendoortjes! En vage klachten zijn weg. En bovendien ben ik in een jaar tijd 31 kilo afgevallen, wat ook beter is voor mn gezondheid, bloeddruk en gewrichten!. Ik ben er zelf heeeeeel enthousiast over. Dus ik raad iedereen aan, probeer het eens uit. Er staan al gerechten op mijn actueel aanbod kaart op de site tot en met 8 mei!. En lees bij de Paleo gerechten, eens de recensies/bedankjes!. Inmiddels heb ik in mijn klantenbestand al 6 enthousiaste Paleo klanten.
  Welkom!> En succes iedereen!

  willy kookt (ook PALEO) op
 • DSC 5343

  Ook dit lijkt me een leuke uitdaging om aan mee te werken.

  Maison Marian op
Voel je oersterk met voedsel uit de natuur: kook jij mee?

Over het Food Event

Wanneer Datum - Inschrijven tot
Deelnemers Datum 33 (minimaal 1 / maximaal 99999)
Locatie Locatie Nederland

Organisator

Thuisafgehaald.nl

Dit Food Event wordt door Thuisafgehaald georganiseerd.

Sponsors

Like Thuisafgehaald

12253Koks

36111Afhalers

92321Gerechten

204154Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde