De Marokkaanse keuken op tafel 2

  • 4 / 4 Duim omhoog
  • 2 Hartje

Alle onderdelen van deze maaltijd komen uit het kookboek van Madhur Jaffrey, onder het mom veel van Madhur en een beetje van mijzelf:
- een groentetajine,
- zwartoogboontjes met kruiden,
- (volkoren)couscous en
- een slaatje van bieten met sinaasappel (in het kookboek staat het als groene kool met sinaasappel, maar ik zag geen groene kool).
De huisgemaakte harissa, voor de liefhebber van scherp, is ook naar een recept uit dit kookboek.
De maaltijd kan NIET op zondag worden afgehaald, wel op maandag na 6 uur. Het is veganistisch, dus eigenlijk kan er niets bederven.

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Deel dit gerecht

Bedankjes

  • Sjonge weer een feestje op je bord met al die kleuren groentes en de rode bietensalade! Ik heb echt zitten smullen, de groentetajine was verrukkelijk, groentes precies goed gaar, en zo smaakvol, en dan die zoete bijna rokerige vijgen erbij, heerlijk, om je vingers bij af te likken.
    De maaltijd was ook weer helemaal af, zoals vanouds, met net die extra amandelttjes en dadels in een apart bakje, en zelfgemaakte harissa, al die smaken bij elkaar, mjammie. Bietjes salade was ook heerlijk fris, lekker bittertje erbij en de boontjes mooi en gezond, top, dankjewel!

    Manon E schreef op  over De Marokkaanse keuken op tafel 2

  • Erg lekkere groente met couscous!!! De zwartoogboontjes (prachtige naam, doet denken aan kleine vogeltjes) vond ik niet heel spannend, en Bietenslaatje was bizonder van smaak, maakt benieuwd hoe t met groene kool zou zijn. Dankjewel!

    Lieliesp schreef op  over De Marokkaanse keuken op tafel 2

  • De tajine was zalig, zo knap hoe je de groente nog net met een bite klaar maakt. De zwartoogboontjes waren een verrassende variant op de meer gangbare kikkererwten bij tajines; subtiel boontje dat nu ook in mijn voorraadkast staat. Ik ben een liefhebber van jouw harissa. Wat was deze weer goed gelukt. Met de royale portie kan ik er mijn maaltijden nog een week of twee pit geven!

    Suze2 schreef op  over De Marokkaanse keuken op tafel 2

  • het was weer erg, erg lekker. Topper vond ik de rode koolsalade: wat een verfijnde smaak!

    giebels schreef op  over De Marokkaanse keuken op tafel 2

De kok

20150914 121049[1]

chapa

eet/kook vegetarisch en voor het grootste deel biologisch.
De maaltijd staat bij het afhalen klaar...

Statistieken
  • 803Maaltijden gedeeld
  • 20Volgers
  • 435Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisafgehaald

11528Koks

34245Afhalers

91499Gerechten

200607Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde