Danileen

Danyposter

Ik sta met plezier achter het fornuis en vind het erg leuk om het resultaat met anderen te delen. Ik maak klassieke gerechten uit de Franse familiekeuken, veelal mediterraans, maar ook af en toe meer exotische dingen. Ik gebruik alleen verse producten en maak alles zelf. De produkten haal ik zo mogelijk bij de specialist: het vlees bij de goede slager, de kaas bij de kaasboer, de vis bij de viswinkel, de groenten bij de groenteboer, het brood bij de bakker… want als wij alles bij de supermarkt kopen, zullen de ambachten op een dag verdwijnen. De supermarkten zullen dan als enige overblijven en ons het eetgedrag opleggen die hun uitkomen. Ook probeer ik zoveel mogelijk produkten te gebruiken die geen te lange vlieg-of bootreis hoeven te maken tot onze borden. Ik kook met koolzaadolie van Nederlandse bodem of milde olijfolie, ik gebruik graag (tuin)kruiden en knoflook is één van mijn favoriete ingrediënt. Ik let goed op het gebruik van zout en vet, maar eten moet een plezier zijn en het moet vooral dus goed smaken. Ik probeer ook gerechten aan te bieden op Thuisafgehaald die samen telkens een evenwichtig maltijd vormen.

Bedankjes

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Facebook gekoppeld
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 581Maaltijden gedeeld
  • 41Volgers
  • 185Bedankjes ontvangen

Badges

  • Ik heb met de landelijke kalfsvleesactie meegedaan!
  • Ik ben kok in Thuisgekookt!
  • Ik ben kok in Thuisgekookt!
  • Week van de flexitariër
  • Ik deed mee aan de groentenproeverij!
  • + 5 Badges

Like Thuisafgehaald

11809Koks

86969Afhalers

97063Gerechten

195573Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde