Jacqwess

Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft

me chef20160708 201616 detail

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel. Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).

Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.

Bedankjes

  • Heerlijk. Het was de bedoeling dat ik er 2 keer van zou eten maar dat is niet gelukt !

    Marjo schreef op  over Kersenclafoutis

  • foto kat

    Heerlijk toetje of gewoon bij de thee.

    katinkah schreef op  over Kersenclafoutis

  • Was weer top en zeer ruime portie dus ook nog lekkere lunch voor morgen !

    Marjo schreef op  over Salade niçoise

  • foto kat

    Een van mijn favorieten. Heerlijke gevarieerde ingredienten.

    katinkah schreef op  over Soupe au pistou

  • foto kat

    Heel lekker en ideaal voor te eten bij zomers weer.

    katinkah schreef op  over Mediterrane salade

  • Ik vind dit lekkerder dan met paneer, inderdaad wat lichter en weer heerlijke kruiden, ook door de bloemkool

    Marjo schreef op  over Saag tofu

  • héérlijk

    Hank schreef op  over Saag tofu

  • Was zoals gewoonlijk weer buitengewoon lekker! Dankjewel Jacqueline.

    Johanna18 schreef op  over Aubergine cheesecake (naar Ottolenghi )

  • profielfoto

    We hebben er allebei van genoten. En de taart was ook heerlijk!

    judith.amsterdam schreef op  over Aubergine cheesecake (naar Ottolenghi )

  • Dat was weer smullen !

    Marjo schreef op  over Aubergine cheesecake (naar Ottolenghi )

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Facebook gekoppeld
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 531Maaltijden gedeeld
  • 17Volgers
  • 267Bedankjes ontvangen

Like Thuisafgehaald

11624Koks

34516Afhalers

91339Gerechten

201253Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde