Jacqwess

Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft

me chef20160708 201616 detail

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel. Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).

Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.

Bedankjes

  • Het was weer heerlijk Jacqueline! Zelfs zonder jouw vinaigrette !

    Annamarieke schreef op  over Gepaneerde koolvisfilet met pommes Jacqueline en salade

  • foto kat

    de ratatouille was heerlijk. bedankt

    katinkah schreef op  over Ratatouille

  • Het was heerlijk! Denk dat de vanille en amandelmelk het puntje op de i zijn. En natuurlijk de heerlijke vers gehaalde kersen!

    zwanehals schreef op  over Kersenclafoutis

  • portret BF

    Wel heel er geslaagd; het is nu al op. Dank 2x, Bien Filet.

    bcfilet@yahoo.co.uk schreef op  over Kersenclafoutis

  • Dankjewel Jacqueline,
    Ik had nog nooit een kersenclafoutis gegeten. Heel byzonder en lekker!!
    Ook heb ik van de soep gesmuld.
    Fijn dat je voor ons gekookt hebt.
    Groetjes Nelly

    nvl schreef op  over Kersenclafoutis

  • portret BF

    Mooi om te zien en zelfs koud is alleen de geur al onweerstaanbaar. Een echt kunststuk zoiets te kunnen maken. Bien Filet.

    bcfilet@yahoo.co.uk schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • Het was een verrukkelijke maaltijd. De sallade en dressing droegen daar in hoge mate aan bij. Heel veel dank.

    tineke/catherine schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • Hi Jacqueline - dit was heerlijk! De cake was een heerlijke lunch en de frisse salade maakte het helemaal af. Heel graag tot de volgende keer. Groet, Anna

    AMSR schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • foto kat

    De bloemkoolcake was overheerlijk. Je proeft dat hij met zorg gemaakt is. De salade als vanouds lekker fris en smaakvol.

    katinkah schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • foto kat

    De aubergine cheesecake was heerlijk dankzij Jacqueline en een beetje Ottolenghi. Salade had een voortreffelijke dressing. Ben benieuwd naar je andere Ottolenghi recepten.

    katinkah schreef op  over Aubergine cheesecake (naar Ottolenghi )

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Facebook gekoppeld
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 511Maaltijden gedeeld
  • 16Volgers
  • 252Bedankjes ontvangen

Like Thuisafgehaald

11536Koks

34264Afhalers

91548Gerechten

200670Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde