Jacqwess
Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft
Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel. Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).
Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.
Aanbod op verzoek
-
Deze "couscous aux sept légumes" wordt door de Joden uit Noord-Afrika speciaal gemaakt voor Rosj Hasjana, Joods nieuwjaar. Maar het hoeft niet speciaal een...
-
Een Franse (en ook Spaanse) klassieker: flan ('vanillepudding') overgoten met (uiteraard zelfgemaakte) caramelsaus. Niet bepaald suikervrij, maar zó...
-
Kersen, bosbessen en abrikozen onder een dakje van heerlijk crumbledeeg.
-
Deze diep-donkere chocoladecake bevat zowel gesmolten chocolade als cacao. En koffie, die je niet proeft, maar die de smaak van chocola nog versterkt. De...
-
De herfst is de tijd van de pompoenen. In alle soorten, in alle gedaantes. In Noord-Amerika wordt deze feestelijke taart onder andere geserveerd bij het...
Geverifieerde gebruiker
- Gegevens gecheckt
- Facebook gekoppeld
- Tevreden afhalers
Statistieken
- 562Maaltijden gedeeld
- 18Volgers
- 283Bedankjes ontvangen
12194Koks
36161Afhalers
91985Gerechten
204680Ontmoetingen
Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde