Jacqwess
Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft
Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel. Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).
Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.
Aanbod op verzoek
-
Véél appel op een bodem van knapperig korstdeeg, met cranberry's ter garnering, en afgewerkt met (zelfgemaakte) bessengelei. Friszoet, heerlijk voor bij...
-
Dit is een pilaf (rijstgerecht) waar heel veel smaken en geuren samenkomen: kaneel, koriander, ui, knoflook, peper, gember, kokos, tomaat... en uiteraard...
-
Een heerlijke, simpele salade van gegrilde aubergines, met granaatappelsiroop, peterselie, munt, sumac en za'atar (een mengsel van vooral tijm en sesam)....
-
Deze koekjes zijn verslavend, is me verzekerd. Behalve (flink wat) gember, (tarwe-)bloem, basterdsuiker en boter gaat er ook honing in, en dadelstroop....
-
Deze geurige, volle soep is gemaakt op basis van groentebouillon en niet van vleesbouillon. Verder bevat hij dezelfde ingrediënten als de vleesversie : ui,...
Geverifieerde gebruiker
- Gegevens gecheckt
- Facebook gekoppeld
- Tevreden afhalers
Statistieken
- 562Maaltijden gedeeld
- 18Volgers
- 283Bedankjes ontvangen
12194Koks
36161Afhalers
91985Gerechten
204680Ontmoetingen
Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde