Jacqwess

Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft

me chef20160708 201616 detail

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel. Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).

Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.

Bedankjes

  • Was weer bijzonder smakelijk.
    Dankjewel Jacqueline!

    Johanna18 schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • och wat was dit lekker, en lekker veel groenten! dank! Arjen

    ArjenV4554 schreef op  over Vegetarische couscous

  • Halo JAC

    Heb lekker zitten smullen,was ook lekker warm .
    Veel dank Len

    Len 1 schreef op  over Rode kool met appelmoes, aardappelpuree en stoofvlees

  • Jaqueline, het was echt ontzettend lekker. Bedankt.

    catherineAA schreef op  over Lamstajine met pruimedanten en amandelen

  • Heerlijk!

    AMSR schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • foto kat

    de bloemkoolcake was als vanouds weer heerlijk en niet vergeten de lekkere salade.

    katinkah schreef op  over Bloemkoolcake naar Ottolenghi

  • Heb weer zitten smullen ,veel dank.
    Liefs len

    Len 1 schreef op  over Baba ganoush

  • Ja lekker, wel zacht van smaak. Mag van mij meer knoflook in.

    Annamarieke schreef op  over Baba ganoush

  • Was heerlijk, net als de komkommer met yoghurt.
    Dank!

    Johanna18 schreef op  over Soupe au pistou

  • Het was heerlijk en ik wil je daarom vragen of het mogelijk is de quiche ook op 5 november te maken. Ik zou dan 3 porties willen bestellen. Ik merk het wel. Vr.gr.

    tineke/catherine schreef op  over Zalmquiche

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Facebook gekoppeld
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 560Maaltijden gedeeld
  • 18Volgers
  • 282Bedankjes ontvangen

Like Thuisafgehaald

12126Koks

35690Afhalers

92079Gerechten

203196Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde