Pissaladière

  • 6 / 6 Duim omhoog
  • 5 Hartje
20130923 222646

In het Zuid-Franse Nice (en wijde omgeving) is de pissaladière wat de pizza is in buurland Italië. Het is ook hetzelfde principe: een soort brooddeeg met 'beleg' en dat alles vers en heet uit de oven. Het verschil is dat een pizza allerlei soorten 'beleg' kent, terwijl de karakteristieke pissaladière gemaakt is met gebakken ui, ansjovis en zwarte olijven. Het is érg lekker, maar wel aan de zoute kant uiteraard (in overleg kan ik de pissaladière ook met alleen ui maken). Ik serveer dit gerecht met een frisse salade, en samen is het een compleet, gezond en voedzaam hoofdgerecht. En lekker. Want dat is misschien nog het belangrijkste.

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Deel dit gerecht

Bedankjes

  • Smaakte weer voortreffelijk, zo ook de vega versie, we hebben gedeeld. Toetje ook zalig!

    Johanna18 schreef op  over Pissaladière

  • Heerlijk die combinatie van de wat zoetige rode ui met de ansjovis !

    Marjo schreef op  over Pissaladière

  • IMG-20170501-WA0008

    Ik vond het érg lekker, vooral de ui en ansjovis versie! Hebben gesmuld hier :-)

    MiriamS schreef op  over Pissaladière

  • Ik heb er geen woorden voor zo lekker vond ik de pissaladière. Het was een culinaire belevenis van hoog niveau. Mijn dank is groot.

    catherineAA schreef op  over Pissaladière

  • Verrukkelijk!

    Johanna18 schreef op  over Pissaladière

  • 084 1

    Smakelijke maaltijd en zeker voldoende.

    AnneEO schreef op  over Pissaladière

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

De kok

me chef20160708 201616 detail

Jacqwess

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met...

Statistieken
  • 560Maaltijden gedeeld
  • 18Volgers
  • 282Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisafgehaald

12141Koks

35735Afhalers

92164Gerechten

203247Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde