MonChoutaart met kersen

  • 6 / 6 Duim omhoog
monchou

Heerlijke klassieke MonChoutaart met kersen.

Voor de liefhebbers hier mijn recept. Niet moeilijk en wel heeeeel lekker.

Ingredienten:

175 gr biscuits ` (ik neem altijd een pakje koekbastogne, dus de helft van heel pak waar twee pakjes inzitten) en de rest vokoren biscuitjes)
150 gr roomboter
200 gr monchou
125 gr witte basterdsuiker
2,5 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopvast
1 blik jonker fris vlaaivuliing, kersen

bereiding:

koejes fijnmaken met deegroller
boter langzaam smelten en er doorheen roeren, op vuur of in magenetron
smurrie op bodem taartvorm doen, goed aandrukken, zodat je één vast geheel krijgt en in koelkast zetten
monchou en basterdsuiker samen romig kloppen
slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen
slagroom voorzichtig door het monchoumengsel scheppen en over de koekbodem verdelen
2 uur in de koelkast laten opstijven
vlaaivulling over de monchoutaart doen en het geheel weer even in de koelkast laten opstijven

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Deel dit gerecht

Bedankjes

  • Superlekkere taart, bedankt! Hij was heel snel op!

    DerGeorg schreef op  over MonChoutaart met kersen

  • IMG 0986

    Marieke en Jan Thij,
    De taart was echt heeeeerlijk... bleek dat ik de 2 stukken moest delen met zijn vieren, dat was jammer ;-) Maar ook alle andere eters zijn zeer enthousiast!

    tot de volgende 'roomkaas' taart :-)
    groeten,
    Stefan

    Stefan Kookt schreef op  over MonChoutaart met kersen

  • Een heerlijk maal werd nog heerlijker met jullie taart als toetje! En met de neus in de boter door bij jullie binnen te stappen, erg leuk. Als ik iets kan doen om te helpen... Ik zal het vanaf nu in ieder geval regelmatig op Facebook gooien.

    Mo2tb schreef op  over MonChoutaart met kersen

  • Picture 043

    Oeps vergeten af te halen. Mag het ook morgen, of is ie al op?


    Suzan

    suzan schreef op  over MonChoutaart met kersen

  • Heerlijke monchoutaart.

    Maartijn schreef op  over MonChoutaart met kersen

  • Picture 043

    Ik heb de taart even buiten de koelkast gehouden waardoor de smaken nog intenser zijn.
    Hij was echt verukkelijk. Wat wordt het volgende week dan is mijn dochter er ook, iets met chocola? ha ha

    suzan schreef op  over MonChoutaart met kersen

De kok

Marieke Hart

Marieke

Geen ultiem bijzondere culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon echt lekker eten! Ik kook het liefst ...

Statistieken
  • 76Maaltijden gedeeld
  • 53Volgers
  • 31Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisafgehaald

11540Koks

34275Afhalers

91580Gerechten

200709Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde