Bloemkool met dadels en pilav

  • 2 / 2 Duim omhoog
  • 1 Hartje
bloemkool met dadels 512x262 px

Velen vinden dadels te zoet en menen dat ze alleen geschikt zijn voor het kleverige deeggebak uit het Midden-Oosten - maar dat is beslist niet het geval! Ze zijn heerlijk in dit Noord-Afrikaanse bloemkoolgerecht en in harmonie met de verfijnde specerijen. Dadels zijn al duizenden jaren lang basisvoedsel in de grote woestijnlanden.

Ingrediënten: amandelen, bloem, bloemkool, chilipoeder, dadels, geelwortelpoeder, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, kaneel, knoflook, krenten, muntblaadjes, olijfolie, peterselie, rijst, sinaasappelrasp, tomatenblokjes, ui, zout en peper.

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Deel dit gerecht

Bedankjes

  • Jaaa grote klasse dit. Zo’n verfijnde smaak. Ik proefde ook nog sinaasappel schil?
    En beetje pittig, maar net niet té. Knap maaltje. Exclusief!

    Lekker goed schreef op  over Bloemkool met dadels en pilav

  • Heerlijk Midden-Oosters gerecht met bloemkool in de hoofdrol, een originele en verrassende combinatie! Mooi gekruid en lekker pittig - gelukkig houd ik wel van een beetje heet. De dadels en sinaasappelrasp geven het een lekker zoet accent, de tomaten zorgen juist voor een zuurtje. Een zeer royale portie waar ik twee dagen van heb gesmuld - zeker voor herhaling vatbaar!

    Bambi schreef op  over Bloemkool met dadels en pilav

De kok

Roeland en Piet 225x225px

Roeland en Piet

Heerlijk vegetarisch eten

Wij houden erg van koken en bereiden regelmatig een heerlijke vegetaris...

Statistieken
  • 384Maaltijden gedeeld
  • 44Volgers
  • 205Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisafgehaald

11284Koks

71969Afhalers

91000Gerechten

198637Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde