SaskiaKookt & Koksaffaires

image
image
image

    Mijn visie op koken en eten is veranderlijk. Mijn hele leven is voor een flink deel gewijd aan een zoektocht naar lekkerder, gezonder, boeiender eten. Wat voedt mij nou echt?
    De kunst van het Franse koken? De hyperfanatieke macrobiotiek? Vlees of juist niet? Raw food, doorgekookte stampjes : alles vind ik lekker en spreekt wel iets in mijn ziel aan.
    Het verlangen naar zuiver van geest en lichaam, het esthetische slanke gevoel, liever toch de troost van een vol rond buikje.
    Wel heel wat tegenstellingen die toch op een of andere manier in een grote pot boven het magische vuur tot een geheel moeten worden gebracht.
    Het is de weg niet het doel, dat zeggen al de spirituele en religieuze leiders..... is vast ook zo met de weg die het voedsel heeft afgelegd voor het op ons bord ligt.
    Wat voor leven had de kip , met hoeveel aandacht zijn deze tomaatjes gekweekt?
    Hoe hou ik mijn eten toch betaalbaar?
    Alhoewel , voedsel is de beste medicijn.
    Dus : allereerst en vooral : lekker, gezond en prikkelend.
    Ik voel me verwant met de man die 80 jaar geleden in een grote ijzeren pot kookt voor de hele boerengemeenschap van het dorp, in Hongarije in Spanje in Marokko.
    Voel je welkom om eens in mijn keuken binnen te stappen!
    Ik hou rekening met je eigen wensen en eventuele voedselallergie.

    De producten/ingredienten die je in mijn keuken vind zijn van goede kwaliteit en als het even kan biologisch. Als ik een vleesrecept maak, dan zorg ik voor biologisch of wilde afkomst. De vis zo veel mogelijk wild, geen kweek, en rekening houdend met de visstand/ seizoenen. Ik kook alles vers zelf, ook mayonaise en tomatensauzen zijn homemade. Aangezien ik zelf een tarweallergie heb zal ik zelden iets aanbieden met tarwe, als het wel zo is vermeld ik het duidelijk.
    ik hou van groente en probeer steeds nieuwe recepten uit waarin ze de ereplaats krijgen die ze verdienen
    Het is leuk om zelf citroenen te pekelen en fruit in te maken.
    Van mijn vader die in de vishandel zat, heb ik de liefde voor het werken met vis meegekregen, dankzij hem herken ik de beste verse vis op een marktkraam, en bereid ik hem op de manier die past. Eten is vreugdevol en verbonden met de geschiedenis van mensen, onze vroegste herinneringen aan eten.
    Ik herinner mij de volmaakte smaak van een rijpe framboos. De appel met broodtaart die mijn moeder maakte. De geur van kaneel, boter en suiker in haar keuken. Geluk!

    Mijn eigen favorieten top 10 lekkerste gerechten:
    frambozen Frangipanetaart
    Parelhoen met safraan en oranjebloesem
    Gebakken griet vis met citroenmayonaise
    Wilde sefardistische rijstschotel
    Salade met heel veel verse biologische groente en kruiden met een goede dressing.
    Soulfoodstampje met pancetta.
    ....wordt vervolgd


    Bedankjes

    • 2012-08-02 Mar

      Ha Saskia! We missen je nu alweer in Middelland! Er is geloof ik niemand die zó lekker vis klaar kan maken als jij. We hebben genoten, overigens van alle gerechten. Evenals van je hartelijke ontvangst in de mooie gastkeuken! Graag tot een volgende keer en alle goeds in Hongarije, Jelte & Marjolein

      Marwyt schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • IMAG0008

      Heerlijk gegeten, een waar feestmaal

      hann81 schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • Dat was weer ouderwets heerlijk en fijn om je weer even te zien. Liefs Sandra

      Delageus schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • Monica koken

      Ik heb echt super lekker gegeten, genoten van alles met name de heerlijke vis, bedankt weer. Happy New Year!

      Puurproeven schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • image

      Na een barre tocht door Rotterdam in de Regen, en met een beginnend griepje, heeft deze Delftse enorm genoten van de heerlijke hapjes!
      De pesto van kikkererwten met rodeuienconfit was verrukkeluk, evenals de zoete aadappelfriet, en de andere hapjes. Een goed begin van deze oudejaarsavond.

      Een mooi uiteinde gewenst.

      Alice in Wonderland schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • Een explosie van smaken om het nieuwe jaar in te luiden! ThanX

      Frango4food schreef op  over Saskiakookt! in Rotterdam met oud en nieuw, 7 feestelijke Mezze gerechten

    • image

      Ohhh iedere hap was verrukkelijk! Wat zal ik jouw verfijnde smaakvolle maaltijden en jou gezelschap missen! Dank je wel lieve Sas, voor alle heerlijke maaltijden en de bijzondere gesprekken! Liefs Mau en Chyt!

      Mauchyt schreef op  over Mijn allerlaatste Rotterdamse maaltje : verse vis met........

    • Genoten van je 'laatste' Rotterdamse vis. Een mooie toekomst in Hongarije!

      DeCuli's schreef op  over Mijn allerlaatste Rotterdamse maaltje : verse vis met........

    • Monica koken

      Ohh, wat heb ik lekker gegeten! Het was een heerlijk maaltje :-) ik ga je zeker missen, maar we komen langs in Hongarije Xx Monica

      Puurproeven schreef op  over Mijn allerlaatste Rotterdamse maaltje : verse vis met........

    • Het was heerlijk, Saskia! En ik ga jou en je gerechten erg missen... Maar je hebt me geïnspireerd en kennis laten maken met heerlijke groentengerechten. Door jou heb ik de smaak van Ottolenghi leren kennen. Dank je wel! groet, Katja

      Katjaminoes schreef op  over Mijn allerlaatste Rotterdamse maaltje : verse vis met........

    Geverifieerde gebruiker

    • Gegevens gecheckt
    • Facebook gekoppeld
    • Tevreden afhalers

    Statistieken

    • 2472Maaltijden gedeeld
    • 61Volgers
    • 743Bedankjes ontvangen

    Badges

    • Ik heb suikervrij gekookt met Ekoplaza!
    • Ik heb gekookt tijdensde Purple Pride mini-mix week!
    • Ik heb mijn lekkerste lasagne aangeboden op Thuisafgehaald
    • Ik heb een Iers stoofpotje gekookt!

    Like Thuisafgehaald

    11373Koks

    33791Afhalers

    91079Gerechten

    199298Ontmoetingen

    Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde