SaskiaKookt & Koksaffaires

image
image
image

    Mijn visie op koken en eten is veranderlijk. Mijn hele leven is voor een flink deel gewijd aan een zoektocht naar lekkerder, gezonder, boeiender eten. Wat voedt mij nou echt?
    De kunst van het Franse koken? De hyperfanatieke macrobiotiek? Vlees of juist niet? Raw food, doorgekookte stampjes : alles vind ik lekker en spreekt wel iets in mijn ziel aan.
    Het verlangen naar zuiver van geest en lichaam, het esthetische slanke gevoel, liever toch de troost van een vol rond buikje.
    Wel heel wat tegenstellingen die toch op een of andere manier in een grote pot boven het magische vuur tot een geheel moeten worden gebracht.
    Het is de weg niet het doel, dat zeggen al de spirituele en religieuze leiders..... is vast ook zo met de weg die het voedsel heeft afgelegd voor het op ons bord ligt.
    Wat voor leven had de kip , met hoeveel aandacht zijn deze tomaatjes gekweekt?
    Hoe hou ik mijn eten toch betaalbaar?
    Alhoewel , voedsel is de beste medicijn.
    Dus : allereerst en vooral : lekker, gezond en prikkelend.
    Ik voel me verwant met de man die 80 jaar geleden in een grote ijzeren pot kookt voor de hele boerengemeenschap van het dorp, in Hongarije in Spanje in Marokko.
    Voel je welkom om eens in mijn keuken binnen te stappen!
    Ik hou rekening met je eigen wensen en eventuele voedselallergie.

    De producten/ingredienten die je in mijn keuken vind zijn van goede kwaliteit en als het even kan biologisch. Als ik een vleesrecept maak, dan zorg ik voor biologisch of wilde afkomst. De vis zo veel mogelijk wild, geen kweek, en rekening houdend met de visstand/ seizoenen. Ik kook alles vers zelf, ook mayonaise en tomatensauzen zijn homemade. Aangezien ik zelf een tarweallergie heb zal ik zelden iets aanbieden met tarwe, als het wel zo is vermeld ik het duidelijk.
    ik hou van groente en probeer steeds nieuwe recepten uit waarin ze de ereplaats krijgen die ze verdienen
    Het is leuk om zelf citroenen te pekelen en fruit in te maken.
    Van mijn vader die in de vishandel zat, heb ik de liefde voor het werken met vis meegekregen, dankzij hem herken ik de beste verse vis op een marktkraam, en bereid ik hem op de manier die past. Eten is vreugdevol en verbonden met de geschiedenis van mensen, onze vroegste herinneringen aan eten.
    Ik herinner mij de volmaakte smaak van een rijpe framboos. De appel met broodtaart die mijn moeder maakte. De geur van kaneel, boter en suiker in haar keuken. Geluk!

    Mijn eigen favorieten top 10 lekkerste gerechten:
    frambozen Frangipanetaart
    Parelhoen met safraan en oranjebloesem
    Gebakken griet vis met citroenmayonaise
    Wilde sefardistische rijstschotel
    Salade met heel veel verse biologische groente en kruiden met een goede dressing.
    Soulfoodstampje met pancetta.
    ....wordt vervolgd


    Bedankjes

    Geverifieerde gebruiker

    • Gegevens gecheckt
    • Facebook gekoppeld
    • Tevreden afhalers

    Statistieken

    • 2472Maaltijden gedeeld
    • 61Volgers
    • 743Bedankjes ontvangen

    Badges

    • Ik heb suikervrij gekookt met Ekoplaza!
    • Ik heb gekookt tijdensde Purple Pride mini-mix week!
    • Ik heb mijn lekkerste lasagne aangeboden op Thuisafgehaald
    • Ik heb een Iers stoofpotje gekookt!

    Like Thuisafgehaald

    11443Koks

    33991Afhalers

    91336Gerechten

    199871Ontmoetingen

    Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde