Veganne

cotton candy

Ik ben meestal te laat thuis/kook te uitgebreid/eet te laat voor de meeste afhalers. Maar vraag vooral of ik een bordje over heb; in het weekend doe ik aan meal-preppen, dus staan er op maandag en dinsdag vaak genoeg heerlijke dingen in de koelkast die ik zelf ook even moet opwarmen. Of afmaken. En meestal is dat te veel ;) Dat heb je als je vers kookt in een eenpersoonshuishouden...

Ik kook al mijn hele leven. Serieus, ik was drie jaar oud toen ik al pannenkoeken stond te bakken naast mijn moeder. Op een krukje.

Ok, wat kan je verwachten?
Gouden regel: als mijn oma het niet als eten zou herkennen komt het er niet in. En zij kon fantastisch koken;) Tja, het zit in de familie.
Concreet is dat altijd vers, zonder pakjes zakjes en andere kant-en-klaar meuk, zonder toevoegingen/kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen.
Bijna altijd: veganistisch, biologisch en bij voorkeur van dichtbij en volgens het seizoen.

Als je echt niet zonder vlees kan, kom je helaas niet aan je trekken bij mij. Dat eet ik al meer dan 30 jaar niet meer dus ik zou niet eens meer weten hoe ik het klaar moet maken. Maar ik kan met gepaste trots zeggen dat ik een hardcore carnivoor (mijn pa) heb horen verzuchten: zo mis ik vlees helemaal niet!
Dus doe eens gek en probeer het eens ;)

Sinds een paar jaar eet ik heel af en toe een MSC visje omdat ik melkproducten en ei niet goed verdraag en nog wel graag sociaal uit eten wil. Wat belangrijk is in mijn verder niet vegetarische familie en vriendenkring. Dus nee, ik ben geen militante veganist.
Wel iemand die het een uitdaging vind om eten zonder dierlijke producten voor zoveel mogelijk mensen lekker te maken.

Is er iets wat jij niet kan eten? Mail me. Als het kan, pas ik het met veel plezier aan. Houd er wel rekening mee dat ik een ontzettende slow cooker ben en soms dingen al de avond ervoor worden voorbereid ;)

Wat inspireert mij? Ehm, alles. Waar ik ook eet, ik absorbeer de smaken en ga er thuis mee aan de slag. Vaak combineer ik meerdere 'keukens' in mijn gerechten. Al blijft Indisch wel een favoriet. En het veganizen van Oer-Hollandse gerechten is sinds een paar jaar een hobby. Mijn veganistische bechamel is het resultaat van eindeloos uitproberen.

Eten moet namelijk vooral LEKKER zijn!

Bedankjes

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 11Maaltijden gedeeld
  • 15Volgers
  • 6Bedankjes ontvangen

Badges

  • Ik was bij de landelijke koksdag 2018!

Like Thuisafgehaald

12137Koks

35723Afhalers

92152Gerechten

203225Ontmoetingen

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde