KookVoorJeBuur10Daagse

De #KookVoorJeBuur10Daagse roept alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober een of meerdere keren voor je buren te koken, zodat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd en fijn sociaal contact met zijn/haar buren. Ga jij de uitdaging aan en kook jij ook voor je buren?

Meedoen is heel simpel en kan in 3 stappen:

Stap 1

Maak hier een profiel aan. Je vult je contactgegevens in en klikt op "registratie afronden". Dit kost ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Klik op 'Maaltijd toevoegen' en bied je maaltijd aan. Je maakt eerst de maaltijd zelf aan en kiest vervolgens de datum en tijd (of meerdere data en tijden) waarop je deze kunt aanbieden. 

Er wordt nu een e-mail rondgestuurd aan alle buurtgenoten (binnen 1,5 km) die bij ons hebben aangegeven graag een maaltijd van een buurman of buurvrouw te willen afhalen. We voegen de maaltijd ook toe aan de website zodat je deze vindt als je een postcode binnen 1,5 km hiervandaan invoert.

Stap 3

Als een buur geïnteresseerd is in jouw maaltijd en jij hebt aangegeven dat jij deze op een bepaalde dag gaat koken, kan hij/zij deze direct bestellen. 

Staat de maaltijd in je kookplanning? Dan is de bestelling gelukt en kun je starten met koken!

De afhaler staat op de afgesproken tijd bij jou op de stoep om de maaltijd af te halen. Je ontvangt bedankjes op je profiel zodat iedereen ziet hoe jouw kookkunsten zijn!

Iedere donderdag maken wij alle ontvangen bedragen tot dat moment direct aan jou over.

De #KookVoorJeBuur10Daagse wordt mede mogelijk gemaakt door onze focusgemeenten: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Nieuwegein, Vlaardingen en Delft. Vanuit deze focusgemeenten zullen de wethouders en burgemeesters ook meedoen aan de #KookVoorJeBuur10Daagse. Lijkt het jou leuk om een keer een maaltijd af te halen bij jouw wethouder of burgemeester? Houdt dan vooral de website in de gaten. Vanaf 1 september zullen alle VIP-maaltijden online worden gezet.