Over Thuisafgehaald en de kracht van delen

Thuisafgehaald laat buurtgenoten samenkomen om te genieten van goed en lekker eten waar je blij van wordt! Via Thuisafgehaald kun je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buur kennen!

De activiteiten van Thuisafgehaald in beeld 

Om een beeld te geven wat we in 2018 hebben gedaan en bereikt met Thuisafgehaald, hebben wij onderstaande infographic gemaakt. In het witte blok zie je de cijfers sinds de oprichting van Thuisagehaald in 2012.

Infographic | Thuisafgehaald

De kracht van delen

Thuisafgehaald is een community van thuiskoks, afhalers en samenwerkingspartners. Wij geloven dat we meer kunnen bereiken samen als we delen. Dat is de kern van het Thuisafgehaald concept. We delen met gebruikers en met anderen. Ons eten, onze kennis, onze ideeën en onze methodiek. Samen met onze community kunnen we Thuisafgehaald verder ontwikkelen en steeds beter te maken.

Met de kracht van delen, kunnen wij steeds meer mensen blij maken!

Thuisafgehaald als sociaal onderneming

We werken aan Thuisafgehaald als sociaal onderneming: we ondernemen om de wereld te verbeteren. Ons maatschappelijke doel staat voorop, maar we hanteren bedrijfsprincipes in onze aanpak. We definiëren winst in bredere termen dan financieel.

Onze winst bestaat uit de sociale en duurzame meerwaarde die we bieden aan de samenleving. We zijn aangesloten bij Social Enterprise NL. Omdat sociale onderneming nog geen bestaande juridische entiteit is in Nederland, zijn we in de praktijk een stichting zonder winstoogmerk.

Bekijk het financieel overzicht van 2018, lees ons Inhoudelijk Jaarverslag 2017.  En hier kun je ons volledige jaarrekening 2017 vinden.

Sharing economy

Door het internet maken we mogelijk wat vroeger heel normaal was: delen met elkaar. In sommige culturen is het nog steeds gebruikelijk om grote pannen te koken, voor het geval er iemand komt aanwaaien. Dat aanwaaien doen we in Nederland niet meer zo veel.

Thuisafgehaald maakt het delen van eten opnieuw mogelijk en past daarmee goed binnen de trend van sharing economy.

Steeds meer consumenten slaan de handen ineen, door van elkaar spullen, geld en diensten te lenen, ruilen, huren of kopen. Zoals cd’s en boeken via Swaptree, auto’s via Snappcar en allerhande spullen via Peerby. In de kern gaat het er om hoe iets van waarde (zoals overgebleven porties eten) terecht kan komen op een plek waar daar behoefte aan is (bij hongerige buurtbewoners). De sharing economy maakt onze samenleving socialer èn duurzamer! Een mooie trend om deel van uit te maken!

Lees meer over ons en waarvoor je ons kunt benaderen. 

Oprichter Marieke Hart, over haar motivatie:

‘Wij houden van lekker eten. Het delen van lekker eten zorgt voor kleine geluksmomentjes. Wij proberen de wereld mooier te maken door het delen van klein geluk in de buurt.

We zijn met hart en ziel verbonden aan onze missie en aan de mensen met wie we Thuisafgehaald realiseren. Wij verbinden mensen met elkaar. Om te zorgen dat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Het realiseren van ‘een match’ blijft voor ons een mooi moment. Het is de start van een ontmoeting en vaak ook een blijvende relatie tussen buurtgenoten.’

Lees hier het oprichtingsverhaal van Marieke  

Marieke Hart bij TedxFlanders