Thuisafgehaald Bijdrage

Thuisafgehaald vraagt een kleine bijdrage per maaltijd om de kosten van de website te dekken.  Het onderhoud, de servers, het versturen van de dagelijkse gepersonaliseerde mails en de hulp voor  deelnemers kosten geld. 

Thuisafgehaald is een stichting zonder winstoogmerk en de inkomsten die met de Thuisafgehaald bijdrage worden geïnd, gaan direct weer terug naar de website. 

Hoe gaat de Thuisafgehaald bijdrage in zijn werk?

De afhaler

De afhaler betaalt via online bankieren aan de thuiskok. Per portie betaalt de afhaler een bedrag van 10% van de maaltijdprijs extra, met een minimum van 15 cent. Dit bedrag is gewoon onderdeel van de maaltijdprijs, dus de afhaler merkt er eigenlijk weinig van!

De kok

Als je als kok een maaltijd toevoegt, dan rekent de website automatisch de 10% per portie erbij. Dit zie je ook duidelijk in jouw scherm.

Iedere keer dat jij een maaltijd hebt gedeeld dan telt de website automatisch de bedragen bij elkaar op en krijg jij een overzicht van de bedragen die aan jou zijn afgedragen via de maaltijden.  Dit kan je makkelijk inzien op jouw profiel. In de bijdrage zitten ook 21 % BTW en de incassokosten verwerkt. Er komen dus nooit extra kosten bij voor jou als thuiskok. 

Heb je een bedrag bij elkaar gespaard van boven de € 7,50? Dan incasseert Thuisafgehaald dit van jouw rekening. Daarom is het belangrijk dat je ons toestemming geeft voor de automatische incasso!

Je kunt ook het openstaande bedrag overmaken via iDeal! 

Je kunt toestemming geven voor de incasso via jouw profiel (daar kan je hem ook altijd weer uitzetten) en je krijgt hiervan ook een bevestiging in jouw mailbox. Ook als je een maaltijd toevoegt wordt om de toestemming gevraagd, als je deze nog niet hebt gegeven. 

Wil je het liever zelf in de hand houden? Dan zou je ook vast geld op je saldo kunnen zetten. Tip: doe dit pas als je zeker weet dat je regelmatig gebruik maakt van Thuisafgehaald. Dit saldo is een tegoed dat je alvast betaald hebt en waarmee je dus even vooruit kunt. Wil je toch stoppen met het delen van maaltijden via Thuisafgehaald? Let er dan wel op dat je het saldo helemaal hebt opgemaakt. Wij kunnen openstaande saldo's bij het opheffen van een account helaas niet terugstorten vanwege hoge administratieve kosten. 

Zo worden gedeelde maaltijden betaald

IBAN nummer

Een IBAN nummer is een internationaal rekeningnummer. In de loop van dit jaar gaan alle banken over naar dit systeem van nummers. Daarom vragen wij er ook alvast naar. Je kan jouw persoonlijke IBAN nummer vinden via jouw bank of via deze link! 

Stichting ADYEN

Wie is stichting ADYEN? Zij incasseren de bedragen voor Thuisafgehaald. Omdat Thuisafgehaald zelf geen betaalsysteem heeft doen zij dit in opdracht van ons. Zij zijn een betrouwbare partij die wij zorgvuldig gekozen hebben. Je ziet dus straks ook ADYEN staan op je bankafschrift.

Overzicht Thuisafgehaald bijdrage

Iedere kok heeft een eigen overzicht (een soort administratie) van de bedragen die zijn gespaard voor Thuisafgehaald.  Je kunt dit overzicht vinden onder Mijn Thuisafgehaald.

Wat kan je vinden in dit overzicht?

-          Welke bedragen er per maaltijden zijn gespaard.

-          Welke bedragen er al door Thuisafgehaald zijn geïncasseerd.  (Wekelijks vanaf € 7,50)

De afhaler komt niet opdagen en staat wel als bedrag in mijn lijst?

Je kunt als thuiskok aangeven als er een afhaler niet is gekomen en dat het bedrag dus niet op jouw overzicht bijgeschreven kan worden. Je hebt twee opties:

Afgezegd: De afhaler heeft tijdig afgezegd voor de maaltijd. Het bedrag wordt van jouw overzicht afgehaald.

Niet komen opdagen: De afhaler heeft niks laten horen en is de maaltijd niet komen afhalen. Het bedrag wordt van jouw overzicht afgehaald en de afhaler krijgt een nette mail waarin wordt aangegeven dat dit niet helemaal de bedoeling is.

Als je bovenstaande goed en zorgvuldig bijhoudt, wordt er niet teveel van jouw rekening geïncasseerd en krijgen wij een goed inzicht in de afhalers die minder “betrouwbaar” zijn. Komt dit bij een specifieke afhaler vaak voor, dan kunnen wij stappen ondernemen richting deze afhaler.

Geen toestemming voor betalingen?

Heb je als thuiskok geen toestemming gegeven voor de betalingen aan Thuisafgehaald? Dan kun je op een gegeven moment geen maaltijden meer delen. 

Zijn er specifieke redenen waarom je geen incasso kan of mag geven? Neem dan even contact op met info@thuisafgehaald.nl, dan kunnen we kijken hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden!

Wij zullen nooit andere of extra bedragen van jouw rekening incasseren of zonder jouw specifieke toestemming. Ben je het niet eens met een incasso? Dan kan je deze altijd door jouw bank laten terugstorten.

Bijdragen worden gebruikt voor de website

Thuisafgehaald is in een korte tijd erg gegroeid en dat is te gek. Maar het betekent ook dat de kosten voor de website veel hoger zijn dan we hadden gedacht. Om jullie een idee te geven van een van de kostenposten: Het alleen in de lucht houden van de website (met een bepaalde snelheid) kost al 1.500 euro per maand. Om alle kosten te kunnen betalen, hebben we afgelopen jaar veel zelf geïnvesteerd. Ook hebben we inkomsten gehaald uit advertenties en subsidies. Ons eigen geld houdt  nu echt op en helaas zijn ook de inkomsten uit fondsen en advertenties niet genoeg. Daarom moeten we nu de stap zetten om een kleine bijdrage te vragen aan onze gebruikers.   

Thuisafgehaald stopt al het geld dat wordt ontvangen door de bijdrages of andere mogelijke sponsoren weer terug in de ontwikkeling van de website, onderhoud en hulp aan de deelnemers. Wij verdienen er dus geen cent aan! 

Wij zijn bereid om open te zijn over de inkomsten en kosten van Thuisafgehaald. Als je meer wilt weten over onze financiële situatie, dan kan dat. Stuur dan een mailtje naar info@thuisafgehaald.nl! Wil jij ons sponsoren? Stuur dan ook een mailtje naar info@thuisafgehaald.nl!