Thuisafgehaald Blog: kok van de maand

Thuisafgehaald zit boordevol mooie verhalen! Van onbekenden die vrienden worden, mensen met een gigantische passie voor eten, buren die elkaar helpen tot complete zorg voor de zieke buurvrouw/man!
Met deze blog willen we een aantal van deze mooie verhalen en achtergronden van koks vertellen. Iedere maand lichten we een kok uit, die op zijn of haar beurt het stokje door mag geven aan de volgende kok. Lees hier ook over de andere thuiskoks van de afgelopen maanden

Kok van de maand september
Lucy van profiel Lucy Luz uit Den Haag

De Spaanse Lucy kookt al bijna vier jaar voor haar buren in Den Haag. Wanneer Thuisafgehaald een bijeenkomst organiseert of bijwoont, is Lucy altijd bereid om haar maaltijden daar te delen. Zo heeft ze al veel mensen in Den Haag en omstreken van haar Spaanse gerechten laten proeven! 

1. Wat betekent koken voor jou?
Voor mij is de kunst van het koken als alchemie. Experimenteren met het mengen van ingrediënten om een heerlijk resultaat te verkrijgen die zowel het gehemelte streelt en gezond is voor het lichaam. 

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Ieder ontmoeting is anders. Bijna ieder ontmoeting was leuk.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Onder de verscheidenheid aan gerechten die gewoonlijk worden aangeboden, zijn de aardappelomelet, vegetarische kroketten en mijn quinoasalade de favorieten.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Maak een eenvoudig gerecht dat je al eerder hebt geprobeerd en lekker vond.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Voor heerlijke paella kan ik altijd wakker gemaakt worden.

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik vind dat ieder persoon die met liefde kookt de pollepel verdient.


Klik hier voor de thuiskoks van de andere maanden