Kok van de maand januari 2019

Linda

Van profiel Lila's keuken uit Rotterdam!

Kok van de maand januari 2019 | Thuisafgehaald

Wat betekent koken voor jou?

Koken betekent voor mij vooral ontspanning, maar ook gezelligheid en gezond eten. Tijdens een periode van veel stress, ontdekte ik dat koken voor mij ontspannend werkt. Je op laten gaan in het klaarmaken van het gerecht, waardoor je even nergens anders over gaat denken of malen. Ik kook niet met kant-en-klaarpakjes dus we eten minder zout en minder onnodige toevoegingen. Daarnaast staat het resultaat van het koken voor mij voor gezelligheid. Met het gezin samen eten of met familie of vrienden aan een grote tafel genieten. Lekkere gerechten dragen bij aan de gezelligheid en iets lekkers maken voor anderen geeft me veel voldoening. Het is altijd weer prettig te horen als een afhaler heeft genoten van de maaltijd en ik vond het ook heerlijk om te zien dat mensen genoten van de hapjes tijdens de high tea die ik op mantelzorgdag als vrijwilliger namens Thuisafgehaald heb mogen verzorgen.

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald? 

Alle ontmoetingen zijn anders en bijzonder. Tot nu toe heb ik alle ontmoetingen als prettig ervaren en de meeste mensen heb ik vaker teruggezien. Daardoor leer je elkaar steeds beter kennen en worden de praatjes tijdens het afhalen ook steeds leuker. Mijn eerste ontmoeting met een dame die een abonnement heeft aangevraagd, was ook een unieke ervaring. We hadden meteen een klik en dieptegesprek. Erg inspirerend al deze nieuwe contacten. Ik hoop dat er dit jaar nog vele ontmoetingen met trouwe afhalers én nieuwe afhalers volgen.

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

Smaken verschillen uiteraard. De toppers zijn kippenbouten in een saus van tomaat, spekjes en champignons, Albondigas in saus van aubergine, paprika en tomaat, Lasagne en Frittata. 

Heb je een tip voor beginnende koks? 

Collage gerechten | Thuisafgehaald

Maak iets dat je al vaker hebt gemaakt en je zelf erg lekker vindt. Gerechten die je zelf niet zo snel maakt op een doordeweekse dag, of die je het beste in grote hoeveelheden kan maken, zoals stoofpotten en lasagne, zijn meer in trek. Door in grotere porties te koken, kun je de prijs ook wat lager houden. Ik vind het heerlijk om een betaalbaar, smaakvol en gezond gerecht te kunnen meegeven aan iemand die dat na zijn of haar werk komt afhalen. Verder kun je je afhalers vragen om een reactie te sturen via "bedankje" zodat je ook te weten komt wat ze er van vinden. Vind het zelf erg prettig om nog iets van afhalers te horen.

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?

Dan word ik eerlijk gezegd liever niet wakker gemaakt. Ik heb ook niet echt een lievelingsgerecht. Ik hou ervan om steeds nieuwe dingen te proberen. Wel trekken de Spaanse, Caribische en Italiaanse keuken me heel erg. Zo ben ik dol op antipasti en tapas omdat je op die manier verschillende gerechtjes en smaken kunt combineren.

Bekijk alle gerechten van Linda

Aan wie geef je de pollepel door en waarom?

Het lijkt me leuk deze aan iemand aan de andere kant van het land door te geven. Op het moment dat ik Groningen invoerde kwam Personal Fit chef naar voren. Net gestart op Thuisafgehaald, maar al langer aan het koken voor zijn klanten. Ik zou de pollepel graag aan hem doorgeven. Een kok die ook nog gespecialiseerd is in het verliezen van gewicht en gezonde voeding, moet gezonde en gebalanceerde maaltijden opleveren! 

Bekijk de andere thuiskoks van de maand