Thuisafgehaald wint HeelUtrechtU-Award op de dag van de duurzaamheid

Oktober 2017

Thuisafgehaald wint HeelUtrechtU-Award op de dag van de duurzaamheid

Op dinsdag 10 oktober heeft Thuisafgehaald de HeelUtrechtU-Award gewonnen! Tijdens de uitreiking voor Utrechters op de dag van de duurzaamheid kwam heel duurzaam Utrecht in een grote kas op het Domplein bij elkaar. Marieke nam de award van wethouder Jeroen Kreijkamp in ontvangst.

De HeelUtrechtU-awards worden uitgereikt aan Utrechters die ervoor zorgen dat onze stad en onze wereld mooier, eerlijker, gezonder en schoner wordt. Allemaal dragen ze bij aan het behalen van de Global Goals: 17 werelddoelen die opgesteld zijn om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Dit filmpje legt uit waarom Thuisafgehaald bijdraagt aan de Global Goals.

Marieke na de uitreiking: "Deze U Award is een mooie waardering voor Thuisafgehaald. Eigenlijk is de award voor alle honderden Utrechtse thuiskoks die hun buurtgenoten verwennen met hun lekkere kookkunsten. Al kokend maken zij Utrecht socialer, gezonder en duurzamer." 

Thuisafgehaald verbindt buurtgenoten met elkaar door middel van het delen van eten. Thuiskoks en afhalers worden blij van het delen van eten. Afhaler Elmer haalt bijvoorbeeld geregeld bij thuiskok Stefan af: “Stefan kan heerlijk koken. Ideaal voor als ik laat uit werk kom en geen zin meer heb om te koken. Het is altijd gezellig en soms schuif ik zelfs aan tafel aan”. Wij geloven dat het delen van dit klein geluk de buurt een stukje mooier maakt!

Thuisafgehaald is ook voor mensen die extra hulp nodig hebben. Want iedereen kan in zijn leven een periode hebben waarin het door omstandigheden even niet lukt om een verse maaltijd te maken. Je kunt via www.thuisafgehaald.nl heel makkelijk een thuiskok vinden die graag een stapje extra zet.

Meer informatie over de award is te vinden op de website van Heel Utrecht U.