Vragen over Food Events

Hier vind je het antwoord op de volgende vragen over Food Events:

 1. Wat zijn Food Events?
 2. Mag ik zelf een Food Event organiseren?
 3. Hoe kan ik een Food Event organiseren?
 4. Hoe kan ik meedoen aan een Food Event?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons via 06 83 44 71 97 of per e-mail via info@thuisafgehaald.nl

Overzicht veelgestelde vragen

1. Wat zijn Food Events?

Op Thuisafgehaald kun je maaltijden delen met elkaar, maar je kunt ook meedoen aan Food Events rond het delen van eten in jouw buurt. Een workshop sushi maken van een Japanse buurtgenoot, een tapaswandeling door de wijk of een aanschuiftafel met een aantal buren… Doe mee en leer zo nieuwe gerechten en je buurtgenoten kennen.

Er zijn lokale events en landelijke events. De landelijke events zijn vaak uitdagingen voor jou als thuiskok of afhaler of bijzondere workshops. Bijvoorbeeld: wie deelt de meeste lasagne. Wanneer er een nieuw Food Event bij jou in de buurt is aangemaakt, krijg je hier een email over.

> Bekijk de Food Events

2. Mag ik zelf een Food Event organiseren?

We nodigen iedereen van harte uit een Food Event te organiseren! 

Maar let wel op:

 • Heeft jouw Food Event te maken met het delen van eten?
 • Is je Food Event gericht op het bij elkaar brengen van mensen?
 • Is het geen commercieel Food Event? Een bescheiden prijs berekenen mag natuurlijk wel! Eerdere kookworkshops kostten bijvoorbeeld ongeveer tien euro per persoon.
 • Als je als (commerciële) organisatie een Food Event wil aanmaken, gelden er andere criteria, neem dan contact op met Martijn Staal.

3. Hoe kan ik een Food Event organiseren?

 1. Als je zelf een Food Event aan wil maken, klik je op 'Food Event toevoegen' op de Food Event-pagina. Hiervoor moet je aangemeld zijn bij Thuisafgehaald.
 2. Kies een sprekende titel en vul een duidelijke omschrijving in van het Food Event.
 3. Kies een geschikte afbeelding waar jij de rechten van hebt. Als je zelf geen leuke foto hebt, kun je er eventueel een van ons gebruiken. 
  > Bekijk hier onze galerij!

 4. Geef aan bij hoeveel deelnemers het Food Event doorgaat en wat het maximum aantal deelnemers is.
 5. De meeste evenementen op Thuisafgehaald zijn gratis. Mocht dit voor jouw Food Event niet gelden, let er dan op dat je de kostprijs berekend en geen commerciële prijs. 
 6. Kies een start- en einddatum voor je Food Event. Let op: Wij raden je aan om je Event ongeveer 2 weken van tevoren aan te maken. Wij van Thuisafgehaald checken ieder nieuw Food Event voordat het op de site komt en zorgen er vervolgens voor dat de uitnodigingmails worden verstuurd in jouw buurt. 
 7. Vul duidelijk in waar je Food Event is. Als je je eigen adres invult, is jouw adres het middelpunt en kun je bij straal de afstand aangeven tot waar het bereik van de e-mail komt. Je eigen adres is niet voor iedereen zichtbaar. Als je een externe locatie gebruikt, kun je dat invullen bij exact adres opgeven óf bij locatie kiezen op de kaart.
 8. Werken er andere partijen mee aan de door jouw georganiseerde Food Event? Dan kun je foto’s plaatsen van logo’s onder het kopje sponsoren.
 9. Nadat je alles over het event hebt ingevuld, kun je de mail opstellen die naar de mensen in de buurt gestuurd wordt. Zorg ervoor dat het zo persoonlijk en aantrekkelijk mogelijk omschreven is, zodat de kans op aanmeldingen groter wordt!
 10. Wanneer het Food Events aangemaakt is, wordt deze door ons bevestigd. Je ontvangt hier een mail over.
 11. Als het Food Events door ons is goedgekeurd, krijgt iedereen binnen de door jou aangegeven straal de door jouw opgezette email en ben jij de organisator van dat evenement. Mensen kunnen zich dan aanmelden door op ‘doe mee’ te klikken. Om mee te kunnen doen moeten ze een account hebben bij Thuisafgehaald. Het evenement is zichtbaar voor iedereen, dus verspreid hem gerust binnen je eigen netwerk.

Als je Food Event eenmaal is aangemaakt, en de uitnodigingen verstuurd, zijn er nog een paar punten waar je op moet letten:

 1. Alle deelnemers kunnen berichtjes plaatsen. Als organisator worden jouw berichten duidelijk gemarkeerd en je kunt deze met één druk op de knop per email naar alle deelnemers versturen. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks wijzigt in het evenement.
 2. Als organisator krijg je ook toegang tot de contactgegevens van alle deelnemers, dus kun je ze ook persoonlijk benaderen als dat nodig is. Je vindt die door te klikken op 'bekijk alles' naast deelnemers.
 3. We verwachten van jou als organisator dat je de aanmeldingen en berichtjes van deelnemers in de gaten houdt en reageert bij vragen. Let op: Je krijgt geen bericht als er nieuwe aanmeldingen of berichtjes zijn, dus je moet zelf regelmatig kijken op de website.
 4. Als het Food Event geweest is, krijg je een mailtje met de vraag of je een kort verslagje als terugkoppeling over de activiteit wil schrijven, je kunt ook foto’s bij het verslagje voegen. Het is leuk voor alle deelnemers om terug te kunnen lezen en foto’s terug te zien.

Voorbeelden van leuke Food Events
Wil je heel graag zelf een Food Event organiseren, maar weet je niet wat voor een? Er zijn al aardig wat leuke events georganiseerd! Om je op weg te helpen, hebben we een aantal draaiboeken gemaakt voor mogelijke Food Events.

> Kijk hier voor inspiratie!

4. Hoe kan ik meedoen aan een Food Event?

Wanneer er een nieuw Food Event bij jou in de buurt is aangemaakt, krijg je hier een e-mail over. Wil je meedoen? Druk op ‘doe mee’! (Let op: hiervoor moet je ingelogd zijn op Thuisafgehaald). 

Je ziet dan wie de organisator is en kunt berichtjes uitwisselen met andere deelnemers. Na afloop krijg je bij Landelijke Events een badge toegekend aan je profiel, zodat iedereen kan zien dat jij enthousiast bezig bent je buurt nog gezelliger te maken! Er worden na afloop ook foto's en een verslagje gedeeld. 

Let op: Als je je opgeeft voor een Food Event, zorg er dan voor dat je ook beschikbaar bent deze dag. De organisator van het Food Event houdt namelijk rekening met het aantal deelnemers en vindt het erg jammer als je niet komt opdagen. Lukt het echt niet om te komen? Laat het dan even weten aan de organisator.

Overzicht veelgestelde vragen