Bio+

Bio+ is een een brede range lekkere producten van natuurlijke komaf. Maar Bio+ is vooral een platform waarin producenten van biologische voeding en supermarkten samenwerken om biologische voeding beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar te maken voor een breed publiek. Een platform voor organisaties die willen delen, ruilen en verbinden. Respect voor mens, dier en onze leefomgeving staan voorop bij onze productie. Alle betrokken partijen werken volgens strikte wettelijke regels, zodat de herkomst van alle producten gegarandeerd biologisch is. Het assortiment van Bio+ bestaat uit meer dan 300 producten, verkrijgbaar bij ruim 2.500 supermarkten.

logo bio+Delen is het nieuwe vermenigvuldigen volgens Bio+. Dat is immers ons bestaansrecht. We hebben geen A-merk marketingbudgetten, maar door slim samen te werken, te ruilen en te verbinden zijn we al aantal jaren de snelste groeier in de Nederlandse supermarkt. Thuisafgehaald is een mooi initiatief en de wederzijdse doelstellingen versterken elkaar. Niet alleen omdat je maaltijden kunt delen met buren, het is ook nog eens erg duurzaam én sociaal! Door een ‘vriendschap’ met Thuisafgehaald te sluiten, kunnen we die boodschap gezamenlijk verkondigen. Eten met een verhaal en dat willen delen.

Bio+ als ... driegangenmenu

We beginnen met een amuse van biodiversiteit. Alles begint namelijk met een gezond ecosysteem. Denk aan voldoende bijen en vogels die kunnen bestuiven, waardoor er weer een verscheidenheid aan bloemen, kruiden en planten ontstaat. Bij deze amuse kun je je creativiteit de vrije loop laten. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een voorgerechtje van typische ingrediënten te maken die met biodiversiteit te maken hebben, zoals Bio+ honing of Bio+ kruiden.

Dan volgen de biologische boeren als hoofdgerecht Bij Bio+ zijn we trots op onze boeren die elke dag vroeg opstaan om met liefde en volgens duurzame principes onze voeding te produceren. Ze ondernemen met onze natuur en maken geen gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en GMO’s. Maar bij onze boeren gaat liefde ook door de maag. Dit gerecht moet dus niet alleen duurzaam, maar ook voedzaam zijn. Denk aan een lekker stamppotje van Bio+ winterpeen en uien, met een ambachtelijke Bio+ rookworst!

Als toetje volgen bijna automatisch de gesloten kringlopen. Gezonde mest van gezonde dieren geeft gezonde bodems waarop weer gezonde producten groeien. Alles heeft waarde dus zo min mogelijk weggooien. Eén van de producten die we vaak onnodig weggooien is brood. Als afsluiter staat dan ook tweedehands broodpudding op het menu. Het enige dat je nodig hebt, zijn broodresten, Bio+ eieren, Bio+ suiker en Bio+ rozijnen. Eet smakelijk!