Estafette Odin

Van Limburgse asperges tot Noord-Hollandse bietjes en Zeeuwse boerenkaas. Maar ook vers brood, gezond vlees en de lekkerste wijnen. Estafette Odin staat al dertig jaar lang voor biologische en biodynamische voeding met een goed verhaal van land tot klant. Inmiddels bestaat ons bedrijf uit achttien Estafette-winkels in Nederland en groothandel Odin. Estafette Odin is geen bezit van privépersonen, maar van een coöperatie. Dat betekent dat het eigendom door alle leden gedeeld wordt en medewerkers en consumenten actief kunnen participeren. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor de stroom van gezond eten uit een vruchtbare landbouw en eerlijke economie.

Waar Estafette Odin gespecialiseerd is in smaakvolle, duurzame producten, richt Thuisafgehaald zich op het bereiden van de lekkerste maaltijden voor andere mensen. Een gemeenschap rondom het boodschappen doen en een gemeenschap rond het koken dus. Dat leek ons een prima basis voor een vruchtbare vriendschapsmatch!

Estafette Odin.. als driegangenmenu

We beginnen ons diner met een luchtige appetizer: de Estafettewinkel. Onze biologische eetwinkel is geen doorsnee supermarkt, maar een speciaalzaak met producten die zoveel mogelijk van eigen bodem komen: van Zeeuwse boerenkaas tot Limburgse asperges en Noord-Hollandse bietjes. Er is tijd voor een praatje en onze medewerkers hebben uitgebreide kennis van de producten. Een gezellig, smakelijk voorgerecht om rustig te ontdekken!

Na dit warming-upje is het tijd voor wat zwaardere kost. Als hoofdgerecht dienen wij onze bijzondere bedrijfsstructuur op. Estafette Odin is namelijk niet van één iemand, maar van een coöperatie: Coöperatie Odin. Het eigendom wordt door alle leden gedeeld en gedragen. Zo kunnen zowel medewerkers als consumenten actief binnen onze organisatie participeren. Met elkaar staan we voor gezonde voeding uit een vruchtbare landbouw en een eerlijke economie. We kiezen voor biologisch, met een voorkeur voor biodynamisch.

Tot slot een honingzoete afsluiter van dit duurzame diner. Als nagerecht presenteren we onze Odin-imkerij. Sinds 2011 verzorgt onze imker in opdracht van Odin op diverse biodynamische bedrijven bijenvolken. Niet voor de honing, maar voor de bijen. Het doel? Een toename van het aantal gezonde bijen, want zonder bijen geen leven. Deze diertjes zijn de kers op de Estafette Odin-taart.

Eet smakelijk!