FTO

Fair Trade Original is een merk dat al sinds 1959 werkt met producenten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Wij helpen hen lekkere producten te maken, op een verantwoorde manier. Goed voor henzelf, voor het milieu en voor ons als consument. We verkopen die producten – zoals koffie, cacao, rijst en specerijen - onder ons eigen merk in de supermarkt, in de Wereldwinkel en op het web. 

Fair Trade Original logoNatuurlijk is Thuisafgehaald onze vriend. Want wij houden van koken en van lekker eten. Bij onze biologische cacaopoeder uit Centraal-Amerika, kokosmelk uit Sri Lanka of peper-grinder uit Zuid-Afrika loopt je het water uit de mond. Dat komt doordat ze met veel zorg zijn geproduceerd en de bereidingsmogelijkheden oneindig zijn.

Fair Trade Original als... drie gangen menu:

Eten met Fair Trade Original is als een reis rond de wereld. Laten we eerst naar Zuid-Afrika gaan, waar handgeschept zeezout wordt gemengd met chilipepers en peperkorrels. Dit alles verpakt in een grinder die jij nu losjes gebruikt om een vinaigrette bij een sappige avocado op smaak te maken. Hoezo geraffineerd? Na dit voorgerecht verplaatsen we ons naar een authentiek straatrestaurantje in Thailand, voor een geurige kom noedelsoep met garnalen. De krukjes zijn veel te laag, dat wel, maar de heerlijke kruiden doen je dat direct vergeten. Voor het dessert reizen we tot slot naar de berghellingen van Centraal-Amerika. Sommigen van ons drinken hun koffie liever warm, anderen kiezen voor de Koffiegranitta. Iedereen neemt een stukje zelf gebakken chocoladetaart. En dan lekker lang natafelen, want wat hebben we elkaar veel te vertellen!