Grand'Italia

Grand'Italia is al jarenlang hét Italiaanse kwaliteitsmerk, waarmee je snel en gemakkelijk heerlijke pastagerechten op tafel zet. Het assortiment biedt een breed scala aan traditionele Italiaanse producten met een moderne twist. Grand’Italia biedt daarmee alles wat je nodig hebt om een complete pasta maaltijd op tafel te zetten. Wij geloven erin dat met de beste instrumenten en de juiste begeleiding, iedereen een pasta maestro kan zijn!

Juist omdat wij zoveel belang hechten aan kwalitatieve Italiaanse gerechten en dit graag delen met zo veel mogelijk mensen zijn Thuisafgehaald en Grand’Italia vrienden. Wij hebben een passie voor koken en vinden het geweldig om dit terug te zien bij de koks. We zijn erg benieuwd naar de recepten van de koks.

Grand'Italia als driegangenmenu

Van oorsprong bestaat een Italiaans diner uit vier gangen: antipasti, primi piatti, secundi piatti en dolci. Antipasto (meervoud antipasti) bestaat
 vaak uit koude specialiteiten zoals ham, worst met crostini. Suggestie voor een crostini is die met tomaat, kappertjes en ansjovis. Wij hebben het lekkerste recept!

De primo piatto, het voorgerecht, is meestal een pasta-, rijst- of gnocchigerecht. Daarna komt pas het hoofdgerecht: de secondo piatto. De keuze is "Carne o Pesce " wat vlees of vis betekent. Als je wilt, kun je bij het hoofdgerecht apart nog groenten en aardappelen als bijgerecht (contorni) serveren.

Voor dit diner nemen we natuurlijk een lasagne (meervoud van lasagna, waarmee één los vel wordt aangeduid) zoals die met aubergine, courgette en mozarella. Kijk hier voor het recept. 

Tip! Wil jij ook zo’n lasagne met van die mooie laagjes? Dat gaat lukken! Begin met een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Na een laagjes saus (bijvoorbeeld op basis van Sugocasa) draai je het volgende laagje lasagnebladen precies 90 graden ten opzichte van de vorige en zo werk je om en om op naar boven. Bekijk ons receptenfilmje hier

Dan is het tijd voor dolci, de zoete nagerechten. Italianen zijn dol op zoete toetjes, fruit, gelato en semifreddo. Zelfs met lasagnebladen kan je een heerlijk toetje maken: tiramisu ( wat ‘beur me op’ betekent). Kijk hier voor het recept. En de echte afsluiter is natuurlijk de espresso, een klein kopje sterke koffie.

Bied jouw lekkerste lasagne van Nederland aan door mee te doen aan dit landelijke Food Event op Thuisafgehaald!

Tips & recepten: www.granditalia.nl
Variëren met lasagne? Maak ook eens pastarolletjes met ricottavulling en tomatensaus. Klik hier voor het recept. 

Buon appetito!