Purple Pride

Verassend Veelzijdige aubergines van Hollandse bodem

Purple Pride is een Nederlandse vereniging van auberginetelers, opgericht in 1996. Met een oogst van 20 miljoen kilo aubergines per jaar in moderne kassen, verdeeld over vijf locaties, is Purple Pride de grootste en meest innovatieve aubergineleverancier van Noordwest-Europa. Naast standaard aubergines onderscheidt Purple Pride zich met een uitgebreid assortiment in speciale rassen en innovatieve consumentenproducten zoals Werelds Koken. Voedselveiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, innovatie en kennis zijn belangrijke speerpunten. Echter gaat Purple Pride graag nog een stapje verder: We willen uitdagen, perspectief bieden, maar bovenal de partner zijn voor onze partners, de retail en consument!

Koksmaatjes

Purple Pride heeft de ambitie de consument te inspireren om op eenvoudige wijze een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. En dat is de basis geweest voor de vriendschap met Thuisafgehaald. Thuisafgehaald biedt Purple Pride een platform om mensen te laten zien hoe lekker, veelzijdig en gezond de aubergine is. Daarnaast is Thuisafgehaald erg duurzaam én sociaal, waarden die ook voor Purple Pride erg belangrijk zijn.

 Purple pride als ... driegangenmenu

We beginnen met heerlijke tapas van diverse auberginehapjes. Omdat de aubergine verrassend veelzijdig is, maar ook omdat wij graag samen delen.

Als hoofdgerecht kiezen we voor Me­lan­za­ne al­la Par­mi­gi­a­na. Een beroemd (en overheerlijk) Italiaans recept met aubergine in de hoofdrol. In landen als Italië, maar ook Turkije, weten ze namelijk wel raad met de aubergine; gemiddeld consumeren Italianen maar liefst  12 kilo aubergines per persoon per jaar. Ook in landen als Griekenland  en Spanje zijn ze er dol op en vormt de aubergine een standaard ingrediënt in de keuken. Daar kunnen wij Nederlanders nog veel van leren! Waarom Zuid-Europeanen er zo dol op zijn? De neutrale, maar volle en sappige smaak van de aubergine combineert bijzonder goed allerlei soorten groenten zoals tomaat, paprika, ui of courgette. Maar ook met dominante smaakmakers zoals knoflook, rozemarijn, basilicum en tijm gaat hij perfect samen!

Als dessert serveren wij je een zoet gebakje met aubergine, noten en vijgen. Lastig te bereiden? Veel mensen denken van wel, maar niets is minder waar! De aubergine is direct klaar voor gebruik, je hoeft hem niet te schillen. Verwijder het kroontje en snij hem in plakjes of blokjes. Gebruik bij het grillen van de aubergine zo min mogelijk olie. Vet de pan bijvoorbeeld in met een kwastje of een doekje. Je kunt de aubergine ook eerst even kort zonder olie grillen, dan drogen ze iets in en zullen ze geen olie meer opzuigen. 

Gezond

Een aubergine is niet alleen lekker en veelzijdig, ook nog eens heel gezond! De aubergine is nitraat- en caloriearm (maar 20 calorieën per 100 gram!) en past dus perfect binnen elk dieet. Daarnaast zit hij boordevol vezels en is daarmee een goede vervanger van vlees of aardappel. Hij wordt niet voor niets veel gebruikt in vegetarische gerechten! De aubergine is bovendien een bron van vitamines, kalium en het krachtige antioxidant anthocyanine, welke het risico op een hartaandoening en beroerte verkleint. 

 Klik hier om de website van Purple Pride te bezoeken of bekijk Purple Pride the Movie en kom in 5 minuten alles over de aubergines van Purple te weten!