Stichting Promotie Kalfsvlees

Stichting Promotie Kalfsvlees levert kalfsvlees over de hele wereld. Een koe geeft alleen melk als zij ieder jaar een kalf krijgt. Het overgrote deel van de kalveren kunnen niet bij de zuivelboerderij blijven en komen bij ons.

Wij huisvesten ze bij onze kalverhouderijen in groepen. Wij maken zelf het voer, zowel kalvermelkpoeder als muesli. Het kalvermelkpoeder wordt gemaakt op basis van magere melk en wei, twee producten die uit de zuivel/kaasindustrie vrij vallen. De kalveren krijgen twee keer per dag melk en gedurende de hele dag kunnen ze muesli eten. Omdat we zelf het voer maken weten we precies wat de kalveren gegeten hebben en dat komt de voedselveiligheid van een lekker stukje kalfsvlees ten goede. Er is zelfs kalfsvlees met het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. 

Wij geloven in het concept van Thuisafgehaald. Steeds meer mensen ontdekken dat koken leuk is en dat het een goed gevoel geeft dat je heerlijke gerechten kan delen met de mensen uit je buurt. Juist in deze tijd, nu iedereen het ‘druk’ heeft maar wel lekker wil eten is Thuisafgehaald een goed concept. Kalfsvlees past heel goed in het wekelijkse menu. De bereidingsmogelijkheden en combinatie met garnituren zijn eindeloos. Omdat kalfsvlees nog niet algemeen bekend is, is het platform van Thuisafgehaald het ideale platform om alle kookliefhebbers er over te informeren en te inspireren.

Kalfsvleesmenu

Amuse
Kalfsstaart
Stukjes kalfsstaart, gemarineerd met een zoet pittige spare rib marinade.

Voorgerecht
Vitello Tonnato, de klassieker en altijd succes. Zacht gegaarde kalfsmuis, in dunne plakjes gesneden, geserveerd met tonijnmayonaise en gegarneerd met kappertjes.

Tussengerecht
Cappuccino van kalfsbouillon. Een krachtige kalfsbouillon met geslagen room, gegarneerd met kerrie, geserveerd in een glazen koffiekopje.

Hoofdgerecht
Kalfsribeye met zwezerik. Kalfsribeye in zijn geheel gegaard in de oven, mooi rose van binnen. Getrancheerd geserveerd met een kalfsjus, aardappel-knolselderij puree en geglaceerde bospeentjes. Bovenop de plak kalfsribeye een heerlijk stukje krokant gebakken zwezerik.

Kijk voor meer informatie op www.vandriegroup.nl